botoks hijaluronski fileri

Botoks i hijaluronski fileri – nisu kraj sveta

Voleli ili ne voleli nove epizode „And just like that…“, ne možemo da zaobiđemo činjenicu da se bave aktuelnim temama, pogotovo za žene srednjih godina.

Svakako da su u epizodama XXI veka, morale da se dotaknu i teme botoksa, hijaluronskih filera i estetske hirurgije.

Godine prolaze i različita doba života nose drugačije izazove. A cilj svakog doba jeste da se negujemo u meri u kojoj se sami osećamo najbolje.

Nega u dvadesetim i problemi

Obično se počinje s negom lica kod kuće. Već imamo svoje omiljene umivalice i kremice, kao i pojedine mladalačke probleme koji nas doprate u te dvadesete godine života. Mnogima ostane poneki ožiljak od bubuljica ili proširene pore.

Ovo se najčešće rešava higijenskim tretmanima lica, blagim hemijskim pilinzima, ali i laganim tretmanima hidratacije.

Ovi tretmani postaju baza i za negu u kasnijim godinama. Moglo bi se reći da je higijenski tretman lica ono što se stvarno mora. Pogotovo za vlasnike masne ili mešovite kože lica.

Nega u tridesetim i problemi

Prve borice i početak opadanja proizvodnje kolagena su problemi ovih godina. Pogotovo za mlade mame ili ambiciozne žene, kojima manjka sna i odmora – a prenatrpane su obavezama.

Obično će pored osnovne nege koristiti neki od kompleksnijih kozmetičkih tretmana:

Kada su hijaluronski fileri u pitanju, u ovom momentu – većina će se pozabaviti usnama, neko i jagodicama, a ni za botoks više nije prerano.

Iz četrnaestogodišnjeg iskustva, mogu reći da se ovakve vrste tretmana, koji pripadaju estetskoj medicini, traže sve ranije i ranije. Rekla bih da je nekada tu želju izražavalo više žena koje se bliže četrdesetoj, a sada su to srednje, pa i rane tridesete.

U najtraženiji tretman nege u ovom periodu života sigurno spada i mezoterapija. Od kada radimo mezoterapiju iz tri tačke ili mezoterapiju nano iglicama, koje su manje neprijatne – čak i oni koje se boje iglica lakše odluče da urade tretman.

Nega u četrdesetim i kasnije

U ovim godinama, žene koje su se odlučile na redovne tretmane estetske medicine, mezoterapiju ne preskaču, a botoks uglavnom rade 1 do 2 puta godišnje. Izgubljeni volumen se nadoknađuje filerima. Ako slučajno nakon njih i botoksa negde i ostane koja vidljivija bora – nju je dovoljno samo blago korigovati.

U ovoj grupi stavlja se fokus i na podočnjake. Čak i kada oni nisu bili vidljivi u protekloj deceniji, sada se javljaju neželjena „ulegnuća“. Tamne kolutove eliminišemo mezoterapijom, a „ulegnuća“ filerima.

Sad već fokus ozbiljnije pada na srednju i donju trećinu lica. Vraća se volumen jagodicama. A za jawline tu su radiotalasi, miolift, hijaluronski fileri, a svakako i niti koje rade nehirurški lifting. Nameće se polako i pitanje šta sa kapcima koji se takođe opuštaju.

Kako delovati prirodno nakon botoksa i filera?

I sada se vraćamo na onu diskusiju iz serije „And just like that…“. Da li sve ovo treba raditi?

Da, svakako. Ako vi to želite.

Da starimo moramo i tu nas niko ništa ne pita. A danas apsolutno možemo da biramo i kako ćemo da starimo. Imamo punu slobodu da nosimo svoje bore, baš onakve kakve jesu. Kao što imamo i tu slobodu da odlučimo da one budu blaže i manje upadljive.

Redovna nega, koja traje godinama, daje sinergijski efekat. Više mioliftova u tridesetim znači i manje botoksa u četrdesetim i pedesetim. Više bioloških tretmana i mezoterapija na vreme, znači manje filera ili lifting-procedura kasnije.

Dakle, ko je protiv filera i botoksa… ima izbora. Uvek može da krene na vreme s mioliftom, oksigenacijom, radiotalasima, pilinzima, masažama, maskama…

Svakako, šta god radili, to ne moraju svi da znaju. Malo po malo. Lako je dodati, mnogo teže oduzeti. Bukvalno kao kada solite jelo  😊

Jagodice i usta mogu da se „pumpaju“ – a mogu i da se „osveže“. Već je jasno koja je razlika i šta treba da bude cilj.

A šta je s hirurgijom?

Uvek sam za to da naši stavovi ne budu rigidni. Da saslušamo, razmotrimo, proučimo, informišemo se. Koliko to važi za tretmane nehiruške estetske medicine – isto važi i za estetsku hirurgiju.

  • U redu je ako neko odluči da se „kune u Majku Prirodu“ i insistira da neće ništa menjati na sebi.
  • Takođe je u redu da neko bude nezadovoljan nekim detaljem na svom licu ili telu.

Danas je sve pristupačno i normalno. Sve nam stoji na raspolaganju, kao hrana na švedskom stolu. Imamo pravo da s tog stola uzmemo samo organske ovsene pahuljice i bademovo mleko. Kao što imamo pravo da se odlučimo za nešto luksuzniji kroasan s dimljenim lososom. Sve dok po svaku cenu izbegavamo rol-viršle. 😊 Razumećete me šta želim da kažem?

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite tretman ili besplatne konsultacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top