Tretman kiseonikom 

Tretman kiseonikom je jedan od omiljenih tretmana, poznat zbog njegovog instant efekta. Ova inovativna kozmetička procedura koristi kiseonik pod visokim pritiskom za nanošenje različitih seruma i hijaluronske kiseline na kožu.

Tretman kiseonikom poboljšava teksturu kože, vraća hranljive sastojke ćelijama, hidrira kožu i smanjuje fine linije i bore. Idealan je pred specijalne prilike. Nakon tretmana, koža deluje punije, osveženo i sjajno –  rezultati su trenutni i zadivljujući.

Tretman kiseonikom je namenjen muškarcima i ženama sa svim tipovima kože. Traje između 45 i 60 minuta, zbog čega ga zovemo i “tretman u pauzi za ručak”

Kako deluje tretman kiseonikom?

Tretman kiseonikom čekira sve zahteve iz sveta nege lica: 

 • detoksikuje
 • oksigenizuje
 • povećava sintezu kolagena
 • poboljšava cirkulaciju 

Stimuliacija oksigenacije i cirkulacije čini ga savršenim za umornu kožu. Ubija bakterije i toksine, pa je rešenje i za dehidriranu, ili kožu oštećenu okolinom (zagađen vazduh, vetar, sunce, dim…)

Efekti tretmana kiseonikom

Sem instant sjaja, ostali rezultati su:

 • Smanjenje vidljivosti finih linija i bora
 • Čisti zapušene pore, omogućavajući serumima da prodru u dublje slojeve kože
 • Peptidi iz seruma imaju anti-aging efekat
 • Odstranjivanjem prljavštine i sebuma pomaže kod lečenja akni 
 • Antioksidansi neutrališu slobodne radikale 
 • Ujednačava ten i poboljšava teksturu kože 
 • Pomaže kod ožiljaka, jer je kiseonik ključan za regeneraciju ćelija 

Kako izgleda tretman?

Kozmetičar prvo očisti kožu klijenta, ukloni šminku i nečistoće, a zatim koristeći visoki pritisak vazduha, suvom kupkom – oxy injection – dezinfikuje kožu i priprema je za unos aktivnih supstanci.

Nakon što kiseonik ukloni mrtve ćelije kože i prljavštinu, na kožu se stavljaju serumi i primenjuje se spray gun – odnosno vlažni kiseonik, koji ih ubacuje u dublje slojeve. Sledeći korak je opuštajuća masaža lica, vrata i dekoltea, a zatim odgovarajuća maska. Tretman završavamo kremama kao što su: botox like, oxygen face ili nekom trećom po izboru kozmetičara.

Koliko često se može ponavljati?

Jednom sedmično, jednom mesečno ili samo pred bitne događaje – izbor je vaš. Tretman kiseonikom je uvek dobra ideja – ali i sjajan, prirodan način održavanja zdrave i mladolike kože. Odličan je nakon intenzivnijih tretmana, jer ubrzava proces zarastanja i vraća hranljive sastojke ćelijama. 

Da li je tretman kiseonikom bolan i da li postoji period oporavka?

Ne, tretman je jako ugodan i opuštajući. Takođe je bezbedan, neinvazivan postupak, koji retko izaziva reakcije na licu. Jedna od prednosti ovog tretmana je da se može raditi čak i u trudnoći. Savet je da se 24 sata nakon tretmana izbegne sunčanje i obavezno nanosi SPF krema.

Zanimljiva činjenica: Poznate ličnosti poput Emme Stone, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Naomi Campbell, Channing Tatum i Brad Pitta ne kriju da obožavaju tretman kiseonikom i da im on pomaže da na prirodan način održavaju mladolikost svoje kože