Povećanje i podizanje zadnjice

Tokom godina, zadnjica gubi čvrstoću i punoću, zbog preraspodele masnog tkiva i uticaja gravitacije. Povećanjem i podizanjem zadnjice dobija se puna, lepo oblikovana zadnjica, kakva često ne može da se postigne vežbanjem i dijetom.

Ovaj zahvat utiče na poboljšanje telesnih proporcija – a može se uraditi na dva načina:

  1. Liposukcija i transfer masti – nakon liposukcije kojom se uklanjaju masti s mesta gde su višak, sopstvenim (prerađenim) masnim tkivom preoblikuje se zadnjica (brazilsko povećanje) 
  2. Ugradnja implanta – gde ne postoji potreba za prethodnom liposukcijom

Kandidati su sve punoletne osobe, koje moraju da imaju stabilnu telesnu težinu i da budu dobrog fizičkog zdravlja.

Razlozi zbog koji se pacijenti odluče za ovu intervenciju su:

  • Genetski ravna i nedefinisana zadnjica
  • Neproporcionalna zadnjica, zbog oscilacija u telesnoj težini
  • Opuštena zadnjica, nastala kao posledica starenja
  • Asimetrije

Metoda rada

Implanti se ugrađuju ispod mišića, kroz rez sakriven u prirodnom naboru, ne ometaju u svakodnevnim aktivnostima, a naravno ni pri sedenju. Ako se koriste kvalitetni implanti, njihova zamena je potrebna samo ako pacijent izrazi želju za promenom veličine.

Brazilsko podizanje sopstvenim masnoćama, takođe je relativno trajna metoda, jer nakon lipotransfera – masti koje su adekvatno pripremljene – doživljavaju minimalnu resorpciju. Ova masnoća kasnije počinje da se ponaša kao i svako drugo masno tkivo na telu, što znači i da se s gojenjem ili mršavljenjem, zadnjica povećava ili smanjuje.

Kao i kod implanta, transfer masnoće se radi kroz nekoliko malih rezova, tako da ožiljci budu gotovo nevidljivi. Mršavim osobama, koje nemaju sopstvenog masnog tkiva za presađivanje, uvek se savetuju implanti – a nekada i kombinacija ove dve metode.

Kako izgleda operacija i oporavak?

Operacija se radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji, u zavisnosti od obima intervencije, a vreme oporavka je oko 10 dana tokom kojih se preporučuje odmaranje, pa i izostanak s posla ako je priroda posla takva da će remetiti oporavak.  

Finalni rezultati vide se za oko 3 meseca, jer je neophodno da se transferovano masno tkivo prilagodi okolnom tkivu – a kod implanta se rezultat vidi brže, skoro odmah.

Tokom oporavka savetuje se mirovanje, sedenje na jastuku, nošenje kompresivne odeće i mirovanje. Kasnije je idealno ići na limfne drenaže, koje će omogućiti bolje rezultate. 

Ukoliko se odlučite za podizanje i uvećanje zadnjice, dobro je znati da ova operacija može da se kombinuje s drugim – poput liposukcije ili uklanjanja viška kože. 

Cene operacija

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805