Limfna drenaža i masaže

Mada je veliki broj profesionalnih masaža koje radimo, tretman koji je najvažniji za naše klijente i sastavni je deo traženih anticelulit protokola (Celuzit Express) – jeste limfna drenaža. Upravo zato, pojasnićemo ključne  stvari o njoj – a zatim se osvrnuti i na još neke od masaža koje možete zakazati u Anti Aging Studiju.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je najbrži, najzdraviji i najprijatniji način da se rešite problem teških i otečenih nogu i da se poboljša limfna i venska cirkulacija.

Vrlo je efikasna i kao prateći tretman prilikom tretiranja regija zahvaćenih celulitom. Nakon hirurške liposukcije, ona je i neophodna.

Terapeuti koji rade limfnu drenažu moraju biti specijalno obučeni za njeno sprovođenje – a u tom slučaju ona je potpuno bezopasna i veoma korisna, čak i u trudnoći.

Limfna drenaža, u terapiji celulita, poboljšava izbacivanje materija zbog kojih nastaje celulit. Njome se olakšava i poboljšava protok materija, a potpomaže i korišćenje masti u ćelijama. Dakle, limfna drenaža na zdrav način sprečava formiranje celulita, bez oštećenja kože i zdravog tkiva.

Limfna drenaža efikasno rešava i problem nakupljanja viška tečnosti i teških nogu. Ovo se posebno dešava u trudnoći, zbog povećanja telesne mase, tokom velikih vrućina, višesatnog sedenja ili stajanja – svih onih aktivnosti koje negativno utiču na cirkulaciju.

Poseban problem mogu da budu oticanja samo pojedinih delova tela (limfedemi), koji nastaju zbog nakupljanja tečnosti (limfe), najčešće u ekstremitetima. Ovakvi disbalansi u funkcionisanju limfnog sistema, nisu samo estetski problem – već izazivaju osećaj težine, nelagodnosti, pa i bola.

Zato je važno da se izabrani lekar konsultuje zbog pojave edema i potvrdi da ih nije izazvalo neko oboljenje. Tek tada, može da se pristupi tretmanima limfne drenaže – koja se često kombinuje s „gipsanim bermudama“. 

Gipsane bermude su drenažni tretman koji na potpuno prirodan način smanjuje obim, oslobađa viška kilograma i zateže kožu. Zahvaljujući oligoelementima koje sadrži (silicijum, magnezijum, bakar, gvožđe, cink) prirodnim putem i bez skalpela telo se preoblikuje, jer multiaktivni sistem deluje istovremeno na celulit, gojaznost i opušteni tonus kože, dajući osećaj lakoće u nogama. Rezultati su odmah vidljivi.

 

Ostale masaže

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je skup tehnika koje se koriste kako bi se muskulatura relaksirala i omogućilo telu da lakše dopremi kiseonik i nutrijente do zamorenih mišića. Upravo je to ono što nedostaje organizmu da se izbori sa negativnim uticajima modernog života. Uporan bol u leđima, vratu i ramenom pojasu, posledica je silnih obaveza savremenog čoveka. Stres, smanjena fizička aktivnost, zamorni radni položaji i malo vremena za odmor ostavljaju velike posledice na organizam.

Naše telo na ove spoljne uticaje reaguje povišenim mišićnim tonusom, a to vremenom rezultira raznim bolnim stanjima. Rekreativno bavljenje sportom takođe može ostaviti svoj trag na telu. Sitne povrede mišića i zglobnih elemenata sastavni su deo bavljenja sportom i rezultiraju upalnim i bolnim stanjima. Terapeutskom masažom, sve pomenuto može da postane deo prošlosti.

Šijacu masaža

Šijacu predstavlja drevni oblik japanske fizioterapije. Pored pritisaka prstima, Šijacu obiluje istezanjima, mobilizacijama zglobova i elementima pravilnog disanja. Srž Šijacua je u protoku energije. Energija, Ki ili Či, našim telom teče kroz meridijane. Kada je tok energije slobodan, nesputan – telom kruži pozitivna, sveža , Jang energija, a odnosi tešku i negativnu Jin.

Blokade u toku energije dovode do disbalansa naše životne energije i rezultiraju oboljenjima tela i duha. Ovim tretmanom može se tretirati sijaset problema u našem organizmu. Šijacu je tretman celog tela i rešava kako bolove i telesnu disfunkciju, tako i nekomfornosti duha i uma. Šijacu je tehnika kojom ćete uz pomoću naših terapeuta ponovo povratiti i održati balans životne energije.

 

Refleksološki tretman stopala

Stopala su naš stalni kontakt sa zemljom, naš verni saputnik kroz život. Ona su naš pokretač i naš oslonac. Savremena medicina je apsolutno sigurna da je u stopalima deo uzroka bolova u nogama, kolenima, kukovi i leđima, dok nam drevna medicina otkriva tajnu mapu našeg tela u vidu refleksoloških zona.

Refleksološki tretman stopala pomaže da se opustite i zaboravite na svakodnevne probleme, rasteretiće stopala, razbuditi i revitalizovati telo. Refleksološki tretman stopala predstavlja staru metodu dijagnostike i lečenja stimulacijom tačaka u refleksnim zonama. Naš organizam je kompletno predstavljen u refleksnim zonama stopala. Laganom masažom, pritiscima i stimulacijom ovih zona možemo pronaći skrivene tegobe unutrašnjih organa, razbuditi telo i osloboditi blokade u kičmi i zglobovima.