Uklanjanje podbratka

Podbradak je isključivo estetski problem, nastao od nagomilavanja masnih naslaga u regiji pod bradom. Mada je najčešći uzrok gojenje, postoje još neki razlozi zbog koga se pojavljuje „dupla brada“.

To su genetski faktori, tj. nasleđivanje; zdravstveni problemi, a prednjače bolesti štitaste žlezde; građa vilice gde uvučenija brada čini podvaljak upadljivijim; starenje i gubitak kilograma. Ne treba zanemariti i položaj glave na dole tokom čitanja, rada ili spavanja.

Podbradak doprinosi starijem izgledu i vizuelno dodaje kilograme, pa može da naruši samopouzdanje – pogotovo što, u suprot ustaljenom mišljenju, njega češće imaju žene. A one ne mogu da ga sakriju bradom, onako kako mogu muškarci.

Dijete, masaže, vežbe lica i neki od neinvazivnih tretmana, radiotalasni lifting na primer, mogu vremenom da daju rezultate kod manje izraženog podvaljka. Ipak, najbrži i najsigurniji način za postizanje rezultata jeste operativni zahvat.

Operativni zahvat se obično sastoji od jedne – ili kombinacije dve metode:

Liposukcija

U zavisnosti od konkretnog problema, može se uraditi liposukcija podbratka, čime će se ukloniti masti s tačno željenih delova lica. Ova procedura se radi u lokalnoj anesteziji ili uz intravensku sedaciju, ne zahteva posebnu pripremu – a ide se kući odmah nakon operacije.

Liposukcija i lifting

Nekada je problem izraženiji pa je uz liposukciju neophodno uraditi i lifting donjeg dela lica. Lifting se radi kada nakon liposukcije ostane višak kože. Ožiljak od intervencije je dobro sakriven.

Koja od pomenutih procedura će biti korišćena, može vam reći plastični hirurg nakon pregleda i konsultacija. A ono što ćete dobiti nakon manje od mesec dana od operacije, čim oporavak bude završen, jeste zategnuta koža i podmlađen izgled lica.

Cene

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805