Cat Eye (lateralna kantopeksija) – lifting spoljašnjeg dela oka i obrve

Do sada ste možda mislili da je Cat Eye, ili izgled „mačijih očiju“, samo prolazni trend popularan među mladim ljudima, koji žele da kopiraju stil supermodela i Instagram modela. Mladi ljudi to mogu lako da postignu, jer već imaju zategnutu kožu i najčešće pravilno pozicionirane obrve. Izgled u trendu, „cat eyes“, možemo im omogućiti čak i samo uz pomoć niti.

Ipak, kada pričamo o pacijentima koji oduvek imaju spuštene oči i obrve zbog genetike, ili one kod kojih proces starenja dovodi do opuštanja ovih zona – onda je tema mnogo ozbiljnija i kompleksnija.

Tada pričamo o hirurškoj  lateralnoj kantopeksiji (hirurški Cat Eye), koja može da kreira neverovatne pozitivne promene na licu. Metoda je pogodna za žene i muškarce čiji uglovi očiju su spušteni, zbog čega uvek imaju pospan, tužan i umoran izraz lica – jer nakon lateralne kantopeksije to postaje prošlost.

Bitno je naglasiti da se ista intervencija izvodi različitim intenzitetom.

Drugim rečima, cilj hirurga može i ne mora da bude postizanje egzotičnog izgleda „a la Bella Hadid“. I zaista, u praksi, češće jeste cilj da se pacijentu pruži prirodniji, umereniji, diskretniji rezultat. Primarna želja je vraćanje svežeg, energičnog i mladalačkog izgleda očima, blistav i otvoren pogled.

Lateralna kantopeksija je hirurška procedura kojom se koriguje položaj spljašnjeg ugla oka.

Plastični hirurg ovu proceduru može kombinovati i sa drugim hirurškim intervencijama (lifting obrva, blefarolastika ili temporalni lifting)

Operacija se najčešće radi uz lokalnu anesteziju ili intravensku sedaciju. Vreme oporavka je nekoliko dana.

Iskusan plastični hirurg će odrediti idealan ugao zakošenosti kapka i obrva, kako bi krajnji rezultat bio maksimalno zavodljiv, ali istovremeno što prirodniji. Ovo je jako važno jer preterano egzotičan izgled nije moguće postići na svakom obliku oka, a često nije ni preporučljivo.

Iz tih razloga, izuzetno je važno uraditi detaljne konsultacije oko želja i očekivanja s jedne strane – i mogućnosti s druge.

Cena operacije

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805