Labioplastika

korekcija stidnih usana labioplastika

Stidne usne su kožni nabori koji okružuju i štite ulaz u vaginu, uretru i klitoris. Razlikujemo dva para stidnih usana – velike, koje se nalaze spolja i male stidne usne, unutra. Boja, veličina, dužina i oblik, pogotovo malih usana mogu da variraju.

Labioplastika, odnosno korekcija stidnih usana, spada u novije estetske zahvate, koji mogu značajno da povećaju samopouzdanje i eliminišu strah od izgleda sopstvenih intimnih delova.

Ovo su najčešći razlozi nezadovoljstva izgledom intimnih delova ženskog tela:

  1. Primetan je izgubljen volumen velikih usni, što je najjednostavnije za intervenciju, jer se radi „fat grafting“ – lipotransfer (prebacivanje sopstvene masti) za vraćanje volumena i regeneraciju matičnim ćelijama. Mogu da se upotrebe i hijaluronski fileri.
  2. Preterano tamna boja kože u intimnoj zoni, što se rešava izbeljivanjem anogenitalne regije hemijskim pilinzima. 
  3. Žena smatra da su joj usne oduvek prevelike ili ima urođene asimetrije
  4. Žene koje su primetile velike promene, pogotovo nakon porođaja – ili zbog hormonskih disbalansa, povrede, starenja i naslednih faktori

U nekim slučajevima izraženijih nepravilnosti, može da postoji nelagodnost prilikom intimnih odnosa ili nošenja tesnijeg veša i odeće. Idealni kandidati za labioplastiku su žene srednjih godina, pogotovo one koje osećaju fizičku ili psihičku nelagodnost i sputanost. Ne samo tokom seksualnih aktivnosti, već i prilikom sportskih (npr. vožnja bicikle).

Tokom zahvatana na stidnim usnama, plastični hirurg odstranjuje višak tkiva, koji je prevelik, i na taj način vrši korekciju i ulepšava ovaj deo tela. Operacija se radi najčešće u lokalnoj anesteziji, hospitalizacija nije potrebna, a oporavak traje nekoliko dana.

Posle zahvata može doći do manje nelagode povezane s postoperativnim otocima i zarastanjem rana, koje nestaju nakon otprilike nedelju dana. Nakon oporavka, ne ostaju vidljivi ožiljci.

Kada se uradi labioplastika, preporučljivo je da se oko 2 nedelje ne praktikuju intenzivnije fizičke aktivnosti. Seksualni odnosi se mogu ponovo imati nakon 3 ili 4 nedelje.

Cena operacija

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805