Lipoliza – tretman broj 1 za oblikovanje tela

Ako ste osoba koja želi da se reši upornih masnih „jastučića“ upravo na onim regijama tela koje ni redovno vežbanje, ni restriktivna ishrana ne mogu da regulišu – ovo je tretman za vas.

Na licu se lipolizom najčešće tretira podvaljak (podbradak) koji zna da smeta pripadnicima oba pola.

Najčešći delovi tela koji se tretiraju lipolizom su:

  • Butine
  • Zona oko kolena
  • Zadnjica
  • Bokovi
  • Stomak
  • Leđa
  • Ruke (nadlaktice)
Purple Modern Web Designer Minimalist Online Portfolio1

Koliko tretmana LIPOLIZE je dovoljno za vidljive rezultate?

Na osnovu detaljnog, specijalizovanog pregleda u skladu sa jasno profilisanim potrebama klijenta, kreira se najefikasnija kombinacija više različitih metoda i postupaka za svakoga ponaosob. Kombinuju se lipoliza i druge metode, kojima se pospešuje i ubrzava proces uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga.

Broj tretmana je individualan, jer svako od nas ima drugačije telo i problematiku. Takođe, znamo da ni uporne masne naslage ne nastaju preko noći. Zato tretmane kombinujemo po tačno određenom rasporedu, kako bismo u minimalnom vremenskom periodu postigli najvidljiviji rezultati.

Obično se tretman ponavlja na 2 nedelje. Nekome je potrebno da uradi samo 2-3 tretmana, dok je osobama sa većim problemima sa masnim naslagama potrebno više.

Najvažnije je da se sa svakim novim tretmanom uklanja određeni broj masnih ćelija i smanjuje obim tretirane regije. Jeste potrebno neko vreme da se vide rezultati, ali kada se jednom primete – zadovoljstvo ne izostaje.

 

Mezoterapija tela i lipoliza: sličnosti i razlike

Mezoterapija i lipoliza imaju široku primenu u estetici. Kada je reč o telu – koriste se, između ostalog, za uklanjanje celulita i lokalizovanih masnih naslaga. Posebno kada sve druge metode koje su korišćene ne pomažu.

Ovo su osnovne razlike između mezoterapije tela i lipolize:

  • Mezoterapijom tela se deluje na mezoderm, srednjišnji sloj kože. Ona deluje stimulativno i podstiče bolju funkciju tkiva. Mezoterapija, i lica i tela, jeste jedan od retkih tretmana koji se može sprovoditi uz korišćenje igle ili bez nje. Prednost mezoterapije sa iglom je brže postizanje rezultata – a prednost mezoterapije bez igle relaksiranija reakcija kože. Prelaznu varijantu između mezoterapije sa iglom i mezoterapije bez igle predstavlja dermaroler.
  • Lipolizom se, za razliku od mezoterapije, direktno deluje na masno tkivo, koje se nalazi ispod mezoderma. Lipoliza deluje tako što lizira membrana masnih ćelija, čime ih trajno uništava. Preciznije, lipoliza je injekciona procedura kojom se u masno tkivo ubrizgavaju lipolitici – supstance koje uništavaju membranu masnih ćelija i ‘sagorevaju’ masti.