Stimulatori kolagena

Kolagen je protein koji je redak i dragocen u našem organizmu, a čija produkcija opada tokom godina. On je ključan protein u koži, kostima, mišićima i zglobovima. Gubitkom kolagena ne trpi samo fleksibilnost našeg tela i osećaj mladalačke snage – trpi i naš izgled. Bore i opuštenost kože postaju sve primetniji.

Stimulatori kolagena estetski su tretman koji omogućava da se prvo poveća volumen kože, na sličan način kao što to rade i klasični hijaluronski fileri ili mezoterapija. Drugi fascinantan efekat je da stimulatori kolagena kasnije reaktiviraju sposobnost kože da proizvodi kolagen.

Ako ćemo za filere reći da čine da naša koža izgleda mnogo godina mlađe – onda je istina da stimulatori kolagena nju zaista čine mnogo godina mlađom. Ne samo po izgledu, već i po ponašanju i funkcionisanju.

Samim tim, stimulatori kolagena su nova generacija filera, koju takođe nazivaju i „biostimulatori“. Nazvani su tako jer sem što vidljivo preoblikuju kožu, oni je i suštinski regenerišu, podmlađujući njene funkcije.

Najlepše u celoj priči jeste da je rezultat intenzivan – a opet diskretan, jer se maksimalni efekat razvija tokom vremena.

Istovremeno popravljen volumen kože, mekša i bolje hidrirana koža – a ono su što će obezbediti stimulatori kolagena. U kombinaciji s drugim nehirurškim antiaging tretmanima, možete biti sigurni da će hirurške procedure biti ili nepotrebne ili značajno odložene.

Najčešći razlozi da se umesto klasičnih filera odaberu baš kolagen stimulatori jeste preterano opuštanje kože, veći broj bora, izražene nazolabijalne bore, opušteni obrazi i slično.

Napredni stimulatori kolagena

Među stimulatorima kolagena, svakako treba istaći nove hibridne filere s dvostrukim efektom. Oni dodaju volumen trenutno, a kožu zatežu postepeno i kontinuirano u oblastima aplikacije.

U jednom proizvodu kombinuju hijaluronsku kiselinu sa kalcijum hidroksiapatitom, kako bismo odmah dobili volumen tretirane regije – a dodatni lifting postepeno, stimulacijom sinteze kolagena i elastina. Kako se hibridni filer vremenom razlaže, formira se gusta mreža kolagenih vlakana, a formirani kolagen i elastin dopunjuju korekciju postignutu dejstvom hijaluronske kiseline naglašavajući konture i podstičući obnavljanje strukture kože.

Ovakav preparat se koristi kada:

  • mezoterapija ne daje optimalni efekat
  • postoji problem sa opuštenom kožom
  • uočljive su sitne linije ili bore
  • želimo postići zatezanje kože
  • težimo ka što prirodnijim rezultatima

Kome je namenjena ova procedura?

Bilo kom muškarcu ili ženi, koji osete potrebu da unaprede stanje svoje kože. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Kako izgleda tretman?

Nakon lokalnog anestetika, ubodima se definišu tačke ulaza pod kožu – a ulazi se kanilama. Sve ovo može da izgleda slično najnaprednijoj vrsti mezoterapije (biorevitalizacija u 3 tačke). Preparat se unosi pod kožu i nakon toga može postojati veoma blago crvenilo ili otečenost, a sve nestaje u roku od par dana.

Koliko dugo traju rezultati?

Dopašće vam se vest da rezultati dugo traju, nekada i do 2 godine. Upravo zato što stimulatori kolagena podstiču stvaranje novog kolagena direktno u koži, a to nanovo povećava volumen i jedrinu kože tokom vremena.

Koliko tretmana je potrebno?

U zavisnosti od proizvoda koji se koristi, može se raditi samo jedan tretman – a nekada to bude i više tretmana. O ovome se razgovara na obaveznim konsultacijama s doktorom estetske hirurgije.

Cena tretmana

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805