Skin busteri

Najlakše objašnjenje Skin bustera je bukvalni prevod njihovih imena: „skin boost“ = ojačavanje, osnaživanje kože.

Skin buster je supstanca za injektibilnu upotrebu i po teksturi sličan je gelu. Postoje različite vrste Skin bustera, te se i njihov sastav razlikuje. Obično sadrže hijaluronsku kiselinu (umreženu ili neumreženu) a nekad i dodatne supstance: vitamine, minerale…

Zbog svoje sposobnosti da privuče velike količine vode, hijaluron omogućava da se popravi tekstura kože, elastičnost, hidratacija i opšti izgled. Koža vizuelno postaje zdravija i sija. Skin busteri takođe podstiču proces samo-obnavljanja kože, pa se samim tim povećava produkcija kolagena i elastina, obezbeđujući dugoročnije efekte.

Ako ne postoje veliki problemi sa opuštenom i izboranom kožom i ako se sa Skin busterima počne na vreme, čak i 2 tretmana godišnje mogu da budu dovoljna za ovaj efekat. Najčešće se primenjuju na kožu lica, vrata i dekoltea, kao i za podmlađivanje šaka, ali se mogu koristiti i za zatezanje kože stomaka, nadlaktica ili butina, kao i regije oko kolena.

Tretman je pogodan za sve koji žele da uklone prve znake starenja i spreče prevremeno starenje. Kombinovanje Skin bustera i drugih tretmana je poželjno i moguće – a o tome se dogovara sa doktorom na konsultacijama.

Skin bustere radimo sa ciljem da:

  1. Popravimo teksturu kože i učinimo je blistavijom
  2. Umanjimo blaže bore i linije
  3. Dobijemo zdraviji izgled kože
  4. Hidriramo kožu
  5. Očvrsnemo kožu i poboljšamo teksturu
  6. Popravimo elastičnost kože
  7. Umanjimo blaža crvenila, pogotovo ona izazvana suvoćom i dehidriranošću kože

Koja je razlika između skin bustera i filera?

Hijaluronski fileri kao tretman imaju mnogo veći lifting i voluminozni potencijal i njihovi efekti traju obično od 1 do 2 godine. Skin busteri služe za hidrataciju, sjaj, pospešivanje proizvodnje kolagena i elastina čime dobijamo i lifting efekat, ublažavanje finih linija i mladalački izgleda kože – a očekivano trajanje efekata je do nekoliko meseci.

Koja je razlika između skin bustera i mezoterapije?

Ova dva tretmana imaju više sličnosti nego što ćete ih naći pri poređenju Skin bustra i hijaluronskih filera, pa je mnogo važnije da se razumeju razlike između njih. A sigurno da te sličnosti jesu nešto što može da zbuni…

Skin busteri u odnosu na mezoterapiju imaju izraženiji lifting i efekat ovog tretmana traje nešto duže, pogotovo ako se radi redovno.

Metoda rada može delovati slično, aplikovanje Skin bustera je slično kao kod biorevitalizacije, sa jednom razlikom – aplikuje se na manje mesta (obično oko 10). Naredna sličnost je jedan od najvažnijih sastojaka preparata koji se aplikuje: hijaluronska kiselina. Ona će se naći i u Skin busteru, kao i u mezoterapijskom koktelu. Ipak, formulacija hijaluronske kiseline u Skin busterima će verovatno trajati duže i obezbediti duže rezultate, uz manji broj tretmana.

Kod mezoterapije kokteli, sem hijaluronske kiseline, sadrže i mnoge druge supstance u  većim koncentracijama, a o njihovom sastavu odlučuje lekar na konsultacijama. U mezoterapijskom koktelu nalaze se razni peptidi, aminokiseline, vitamini, minerali– pa sem efekta hidratacije i popravljanja izgleda kože. Dakle, služe i za ozdravljenje kože.

Vratićemo se na samo ime ova dva tretmana:

  • Mezo je od „mezoderm“, središnji deo kože – a „terapija“ znači lečenje, saniranje, umanjenje neželjenih posledica (dehidriraost, neishranjenost kože, bore, pege, tamni kolutovi oko očiju, ožiljci, strije, opadanje kose, celulit, masne naslage, itd.)
  • Skin Bust“ = ojačavanje, osnaživanje, lepši izgled, jedrina kože, ublažavanje bora – s instant rezultatima.

Kako izgleda tretman?

Sam tretman je prilično sličan tretmanu mezotrapije. Najviše podseća na mezoterapiju u 3 tačke (biorevitalizaciju u 3 tačke).

Koristi se lokalni anestetik, tretman traje oko 30minuta i nakon njega mogu se pojaviti sitne tačke na mestu uboda koje nestaju najčešće istog dana. Inicijalni efekat je vidljiv odmah nakon tretmana, a pun efekat postaje vidljiv tak nakon nedelju-dve od tretmana.

Cena tretmana

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805