kolagen zasto u mladosti treba razmisljati o starenju koze 1

Kolagen: zašto u mladosti treba razmišljati o starenju kože?

Кoja je razlika između lepih crta lica i neverovatne, sjajne kože?
Кolagen! 

To je apsolutni heroj, temelj mladalačkog izgleda kože, osiguravajući faktor da vam koža bude elastična i ostane elastična.

Šta je kolagen?

„Кolagen je strukturalni protein koji daje snagu i izdržljivost kože“, tvrde dermatolozi. Zdravi nivoa kolagena daju koži punoću i gladak izgled. Кada kolagen propada, razbija se, koža gubi čvrstinu i počinju da se formiraju fine linije i bore. U nastavku ćete naučiti više o tome kako da “napumpate” proizvodnju kolagena za meku, glatku i nadam se bezvremensku kožu. Spremite se da vratite sat unazad!

Počnite negu veoma rano

Posle 20-e godine naš organizam proizvede oko 1 posto manje kolagena u koži svake godine. Кao rezultat toga, koža postaje tanja i osetljivija kako godine odmiču. Zdrav ritam sna i adekvatan unos vode su preduslovi za proizvodnju kolagena. Plus, veoma je korisno u organizam unositi antioksidanse kao što su acai bobice, zeleni čaj i vitamin C. I na kraju, valja znati da retinoidi i retinoli (derivati vitamina A) takođe povećavaju proizvodnju kolagena, usporavaju gubitak elastina i ubrzavaju obnavljanje ćelija.

Mislite o kolagenu kao o nosećem zidu koji podržava kožu!

Smanjite izloženost svim vrstama svetla

Količina vremena koje provodite u zatvorenom prostoru može biti jednako štetna kao i vreme koje provodite na otvorenom. Verovali ili ne, čak 80 odsto starenja efekata na našem licu je zbog fotostarenja – izloženosti otvorenom suncu i svetlu u zatvorenim prostorima.

Mažite i mažite i mažite kreme za sunčanje

Nije tajna da se za kreme za sunčanje tvrdi da su oružje broj jedan u borbi protiv starenja kože. Nedavna studija na više od 900 učesnika, koja je trajala preko četiri godine, pokazala je sledeće: oni koji su koristili redovno kremu za sunčanje i nanosili je iznova posle kupanja Ili velikog znojenja imali su čak 24 posto manje oštećenja/starenja kože od onih koji su kremu koristili proizvoljno.

Jedite zdravo da biste imali zdravu kožu

Svi mi znamo da ishrana igra veliku ulogu i to ne samo u održavanju dobre linije. Suplementi, kao što su polen, kapsule omega 3 kiselina, biotin i ostali imaju uticaja, ali hrana ima jači i dugotrajniji učinak. Najbolje rezultate daju aloe vera, kelj, pšenična trava, plavo-zelene alge, ječmena trava, spirulina i spanać.

INEKCIJE NISU JEDINA OPCIJA. ULTRAZVUČNA TERAPIJA STIMULIŠE PROOZVODNJU NOVOG KOLAGENA.

Masirajte je i negujte

Verujte, duge masaže lica stimulišu proizvodnju kolagena. Rezultati su obično suptilniji od onih koje dobijate inekcijama i filerima, ali na duge staze masaže su bolje za vašu kožu. Adekvatne masaže mogu pomoći u smanjenju nadutosti, sprečiti bore, zategnuti opuštenu kožu, povećati apsorpciju krema i seruma i vratiti vašem tenu sjaj.

Nisu svi fileri stvoreni jednaki

Tip filera koji biste koristili zavisi od oblasti koje želite da tretirate, kao i od rezultata koje želite da postignete. Botoks je svakako najpopularniji opuštač bora. On deluje tako što blokira nervne signale koji utiču na mišiće lica, izaziva relaksaciju mišića i smanjuje pojavu bora. Fileri hijaluronske kiseline kao što su Restilane i Juvederm su takođe popularne opcije. Ovi fileri se ubrizgavaju ispod površine kože kako bi se popunila i zategla koža, a istovremeno se smanjile sitne linije i bore.

Posle 20-e godine naš organizam proizvede oko 1 posto manje kolagena u koži svake godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top