resenje za namrgojeno lice 1

Rešenje za namrgođeno lice

Verovali ili ne, sve je više slučajeva da se doktorima javljaju klijenti koji žele da uz pomoć igle opuste svoje lice i izgledaju veselije.

Lice bez ekspresije ili kako se u svetu naziva Resting bitch face (RBF) je termin koji se koristi kada osoba ima namrgođen izraz lica, kada neprestano izgleda neraspoloženo ili kada im lice ne odaje nikakve emocije, a da oni toga nisu svesni.

Čak su i novinari Njujork tajmsa o tome pisali. U njemu su se pominjale ličnosti kao što su Viktorija Bekam, Rijana, Kristen Stjuart, Kanje Vest, Megan Foks, Ana Vintur… Izraz njihovog lica vrlo često nije ono kako se oni iznutra osećaju. Oni se sa naporom smeše, a lažni osmeh šalje potpuno drugačiju poruku. Jednostavno, oni nisu u stanju da svoje emocije iskažu izrazom lica i to im stvara velike probleme u životu. Zato je sve više pacijenata koji se obraćaju stručnim licima za pomoć.

Jedna dvadesetogodišnja devojka iz Lestera je ovako objasnila zašto se odlučila da botoksom opusti svoje namgrođene linije:

“Odlučila sam se za botoks, jer mi je preselo da prijateljima, pa i strancima odgovaram na pitanje da li sam dobro. Pošto sam svakodnevno na poslu bila u direktnom kontaktu sa ljudima, jednostavno nisam mogla da izbegnem pitanja – Jesi li dobro? Šta nije u redu? Bila sam potpuno u redu, ali moje lice je govorilo nešto drugo. Kako živim u malom gradu posle posla bi me sretali ti isti ljudi i pitali: “Zašto si prema meni bila tako namrgođena?” Pošto sam morala često da se izvinjavam i objašnjavam da ja jednostavno nisam svesna izraza moga lica – rešila sam da nešto preduzmem.”

Ovoj devojci botoks nije trebao da ispravi bore, već da njeno lice učini pozitivnim i izbriše neprestani izraz namrgođenosti.

Dakle, sledeći put kada u pošti Ili u banci na šalteru vidite namrgođeno lice, možda te osobe nisu ljute. Možda jednostavno imaju lice bez ekspresije.

I trebalo bi da znate da mi to botoksom možemo da rešimo!

Ono što čini lepotu i ono što muči naše klijente često se menja tokom vremena. Možemo iskoristiti alate i iskustvo koje smo gradili tokom mnogo godina, kako bi došli do novih rešenja za nove probleme klijenata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top