tca hemijski piling lica srednje dubok piling 1

TCA hemijski piling lica (srednje dubok piling)

Klijentkinja, koja nam je poslala svoje iskustvo s TCA hemijskim pilingom srednje dubine – ima 40 godina i masnu, ali neproblematičnu kožu.

“Moram priznati da sam imala strah od toga da će me TCA boleti. Na svu sreću – pogrešila sam. On se radi polako, dodaje se sloj po sloj i sve vreme se prati situacija na licu. Zapravo, ni jednog trenutka nije došlo do neke značajnije neprijatnosti. Oseti se pečenje na koži, svakako, ali nikada istovremeno na svim mestima.

Dakle, peckanje je kontrolisano, mestimično, ublaženo ventilatorom – i prestaje čim se stavi neutralizator. Moguće je da je drugačije kod onih koji tretiraju ožiljke pa se ide ka dubljim slojvima kože, ali to nije moj slučaj. Ja sam došla da osvežim lice i ublažim sitne borice. Kako nemam prevelike pore, ožiljke, niti preduboke bore, nismo ni radili previše “duboku” varijantu. Ovo je uobičajeno za žene mojih godina sa ovakvim tipom kože – i u toj varijanti, bol, koje sam se najviše plašila više nikada neće da mi predstavlja problem.

Kada sam došla kući, već sam bila jako zategnuta, a crvenilo je u potpunosti nestalo posle par sati. Koža nakon tretmana počne da liči na staračku i sjaji se kao staklo. Već sutradan je počela da puca oko brade i da se polako ljušti – ovako kao na slici:

Tačno se vidi mesto na bradi levo, gde je nova, mlada koža – za razliku od centra brade i obraza na kojima je stara koža koja treba da se oljušti. Iskreno, ovo ljuštenje jeste malo dosadno jer mora da se sedi kod kuće, ali nije toliko strašno da ne može da se prošeta u sumrak ili da mi je neprijatno da sedim s prijateljima, koji dolaze kod mene. Kako god izgleda zbog lampe pod kojom sam slikala – crvenilo lica ne postoji.


Naravno ne treba da naglašavam da ovo ljuštenje ne boli? Malo golica na početku, kad krene – i to je sve.

Sve u svemu, od ranije imam iskustva s voćnim kiselinama – koje su mnogo laganiji i banalniji tretman od TCA, a da bi dale rezultata mora da se ponove 6-10 puta. I opet, pored silnog utrošenog vremena – to nije ovako intenzivna regeneracija kože. Zato jedva čekam da se preljuštim skroz i da vidim rezultate ovog tretmana. Očekujem da ću biti zadovoljna, kao što sam bila i rezultetima mezoterapije.

A strah od bola tokom hemijskog pilinga, kad dođe sledeća zima – više neće biti moja tema.”


Ako ste i vi naš klijent i želite da podelite svoja iskustva s drugima na ovakav način – možete da nam pošaljete svoje iskustvo sa ili bez fotografije u Inbox na ovoj stranici. Deljenje iskustava pomaže drugima isto koliko i dobar savet od prijateljice 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top