Celuzit Express – program za eliminaciju celulita

Šta je celulit?

Celulit nastaje usled poremećaja mikrocirkulacije u koži i potkožnom tkivu. Sastoji se od masnoće, vode i toksina nastalih razmenom materija u organizmu. Nalazi se neposredno ispod kože u vezivnom tkivu, koje vremenom slabi. To dovodi do pojave golim okom vidljivih neravnina na koži. Ove naslage vremenom vrše pritisak na okolno zdravo tkivo, otežavajući normalnu i redovnu razmenu materija.

Postoje različiti stepeni izraženosti celulita, a zavise od dužine perioda u kome je problem bio prisutan i eventualno zapostavljen. Važno je naglasiti da tzv. „zapušteni celulit“ može da izazove bolove, pa samim tim ne predstavlja samo estetski problem.

Celulitom su najčešće napadnuta bedra, butine i sedalni deo. Učestao je i na kolenima, listovima, stomaku, donjem delu leđa, vratu i rukama. Češće se javlja kod žena, zbog građe potkožnog masnog tkiva i hormona, a nije uvek vezan za pojavu gojaznosti. 

Celuzit Express program

Danas je celulit potpuno proučena strukturna promena, a mi smo spojili savremena naučna saznanja iz ove oblasti sa proverenim metodama eliminacije celulita. Tako smo dizajnirali Celuzit Express program, koji je naš „čarobni štapić“.

 

Program je rezultat iskustava vodećih svetskih stručnjaka za estetsku medicinu i anti-aging. Skup je najboljih praksi za uklanjanja celulita, kod kojih je pouzdano utvrđeno šta je u toj borbi efikasno oružje, a šta gubljenje vremena. 

Kako deluje naš anticelulit program?

Primena novih tehnika i unapređenih koktela za mezoterapiju tela, omogućila nam je da vreme potrebno za postizanje željenih rezultata bude daleko kraće nego kod klasičnih tretmana. Ovaj način tretiranja nam, pored ubrzane redukcije celulita, omogućava da u kraćem roku dođemo do elastičnije i zategnutije kože, uz vidljivo smanjenje obima.

Koje su glavne prednosti programa?

Individualan pristup. Izbor optimalne kombinacije tretmana za svaku osobu i personalizovan program, koji se prilagođava potrebama i mogućnostima klijenta. Kombinuju se različite anticelulit metode i tretmani za sinergijski učinak. Poboljšanje izgleda kože i osećaj lakoće u nogama primetni su već na početku.

Vodećih 5 metoda u Celuzit Express programu

Celuzit Express, skrojen prema ličnim potrebama, uključuje različite metode koje se primenjuju prema tačno određenom rasporedu. Važno je da se metode uvek kombinuju, a kod nekih težih oblika – ponekad se koriste sve.

1. ACOUSTIC WAVE THERAPY

Acoustic Wave Therapy (terapija akustičnim talasima) trenutno je jedan od najpopularnijih anti-celulit tretmana u svetu. Korisnici su osmislili još jedan naziv za ovaj tretman: „Shock Wave“. Prvobitno je AWT korišćen samo u bolnicama za razbijanje kamena u bubregu i za tretiranje ortopedskih stanja.

Međutim, indikacije su se proširile i na estetske tretmane, pa čak i i najtvrdokorniji celulit. Danas je AWT neizostavan u modernoj anti-celulit terapiji (celulit stadijuma I do III). Može da se primeni na pacijente bilo koje starosne dobi.

AWT posle samo nekoliko tretmana preoblikuje telo smanjujući masne naslage, zatežući i tonirajući kožu. To je tehnika koja nadmašuje sve do sada poznate terapeutske metode. Aparat koji koristimo u ovom tretmanu emituje akustične udarne talase visoke energije. Oni prodiru u različite slojeve kože, istovremeno smanjujući celulit i stimulišući proizvodnju novog kolagena. Za optimalne rezultate potrebno je najmanje 4-6 tretmana.

Sem celulita, AWT daje odlične rezultate u sledećim slučajevima: opuštena koža na na rukama, nogama i stomaku, postporođajni stomak, strije…

2. LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je najbrži, najzdraviji i najprijatniji način da rešite problem teških i otečenih nogu i da se poboljša limfna i venska cirkulacija. Spada u jedan od najefikasnijih pratećih tretmana prilikom intervenisanja na regijama zahvaćenih celulitom. Limfna drenaža je potpuno bezopasna i veoma korisna, čak i u trudnoći.

Potrebno je odgovoriti na pitanje zašto je kombinacija Acoustic Wave Therapy + limfna drenaža superiorna metoda?

Postoje masaže koje agresivnijim pritiskom pokušavaju da “razbiju ćelije celulita” ali mogu destruktivno da deluju na tkivo i na duže staze- stanje se pogoršava. Nasuprot tome, limfna drenaža ubrzava izbacivanje materija zbog kojih nastaje celulit, deluje stimulativno na funkcije tkiva, ne uništava krvne i limfne sudove, niti okolne ćelije. Njome se olakšava i poboljšava rad ćelija. Dakle, limfna drenaža na zdrav način sprečava formiranje celulita, bez oštećenja kože i zdravog tkiva.

3. STIMULACIJA MIŠIĆA

Stimulacija, elektrostimulacija mišića i pasivno vežbanje – sinonimi su za identičan postupak, kojim se putem aparata i struje niske frekvencije podiže tonus mišića tela. Stimulacija mišića je tretman koji je nezamenljiv u situacijama kada je potrebno poboljšati mišićni tonus, ili kako se kaže: „zategnuti mišiće“. Koristi se, najčešće, kao dopuna anticelulit tretmanima, mada se može primeniti i samostalno.

Tretman stimulacije mišića je izuzetno važan kod osoba koje se ne bave fizičkom aktivnošću, zbog ličnog izbora ili povrede – a žele da ubrzano mršave. Kod osoba koje tek počinju da vežbaju ili već aktivno vežbaju, ubrzava rezultate koji bi se postigli fizičkom aktivnošću.

Stimulisanjem mišića regija tela, kao što su glutealna oblast, butine, stomak ili ruke – pored poboljšanja mišićnog tonusa, poboljšava se i cirkulacija, vrši bolja drenaža tkiva i ubrzano sagorevaju masti. Sve pomenuto dovodi do efikasnijeg smanjenja obima, poboljšanja tonusa kože i skladnijeg izgleda tela.

4. RADIOTALASI I ULTRAZVUK

Radiotalasni lifting je tretman sa višestrukim efektom, pre svega sjajan za poboljšanje izgleda i zatezanje kože celog tela. Sa godinama koža stari i opušta se, a trudnoća ili nagli gubitak kilograma identično utiču. Sve ovo je „plodno tlo“ za nastanak većih količina celulita.

Opuštenu kožu, koju ne prate problemi poput celulita ili strija, moguće je tretirati radiotalasima. Ipak, radiotalasni lifting u eliminaciji celulita, koristi se najčešće u kombinaciji sa drugim postupcima.

Radiotalasi stimulišu retrakciju već postojećeg kolagena, ali i sintezu novog. Dodatno, povećavaju temperaturu tkiva, stimulišući ubrzavanje lokalnog metabolizma i topljenje masnih naslaga. Takođe utiču na poboljšanje cirkulacije i limfne drenaže. Sve ovo je posebno važno kod tvrdokornog fibroznog celulita. 

5. MEZOTERAPIJA TELA

Jedan od najintenzivnijih tretmana u Celiuzit Express programu – a jedini u kome mogu (a ne moraju) da se koriste igle. Može se upotrebljavati kao deo anticelulit programa, ili i kao tretman za topljenje masnih naslaga. Zato smo ovom tretmanu, posvetili poseban tekst koji možete pročitati ovde.

Ograničenja Celuzit Express programa

Pored izuzetnih rezultata koje postižemo našim programom, postoje situacije u kojima je celulit izuzetno tvrdokoran, a prisutan je i značajan višak masnih naslaga na telu, tj. prekomerna gojaznost, koja nikako ne može da se umanji. Takođe, neki ljudi ne žele da do rezultata dolaze polako ili postepeno. Zatim, ima i onih čija mobilnost je limitirana nekom povredom, pa ne mogu da isprate sve preporuke o promeni stila života.

U ovim slučajevima, na pregledu i konsultacijama, možemo razmotriti želje i mogućnosti da se uradi hirurška liposukcija. Kod nekih slučajeva, gde se očekuje i pojava viška kože, pogotovo ako je prekomerna gojaznost bila prisutna dugi niz godina – razmatra se i dermolipektomija (uklanjanje viška kože ).