Neinvazivni lifting tretmani (radiotalasi i miolift)

Koža sa godinama gubi elastičnost, pa se njeno opuštanje dešava pre ili kasnije. Ovo svakako zavisi od lične fizionomije, kao i od dosadašnje nege. Česte veće oscilacije u telesnoj težini takođe mogu da stvore efekat opuštene kože čak i na mlađem licu.

Da bi se opuštanje kože i mišića lica sprečilo ili popravilo, ne mora da se ide na hirurški lifting lica. Potreba za estetskom hirurgijom se odlaže, ponekad i za više decenija, ako se s neinvazivnim lifting tretmanima počne na vreme, kada su osobe mlađe i čim se uoči problem.

Radiotalasno zatezanje lica

Radiotalasi su jedan od najprijatnijih, opuštajućih tretmana – pa je nekada teško pretpostaviti koliko intenzivne rezultate mogu da daju kod prevencije opuštanja kože lica. Od trenutka kada se uoči prvi znak potrebe za liftingom, radiotalasi postaju tretman za sve generacije.

Tokom tretmana, terapeut koristi poseban aparat kojim radiotalasi nežno glačaju lice, uz ugodan osećaj topline. Da bi uživanje bilo potpuno, ovom tretmanu smo dodali li masažu i lifting masku. Rezultat je blistava, zategnuta koža i sofisticiraniji izgled.

Radiotalasni lifting lica, vrata i dekoltea stimuliše retrahovanje postojećeg kolagena, a istovremeno podstiče fibroblaste da stvaraju novi kolagen. Ovaj potpuno bezbolan tretman daje odmah vidljive rezultate:  koža je zategnutija i jedrija, a bore manje primetne.

Kao i svi stimulativni tretmani, preporučuje se serija, najčešće od 4-5 tretmana. Naravno, može se raditi i povremeno radi osveženja lica ili održavanja postignutih rezultata.

Masne naslage na licu i radiotalasi

Ako ste osoba koju muče jastučići na donjem delu obraza, podbradak i generalno višak masnih naslaga na licu – znajte da se intenzivnijim radiotalasnim tretmanom može stimulisati metabolizam masnih ćelija.

Masni jastučići na kritičnim delovima lica (donji deo obraza i podbradak), postaju umanjeni. Takođe, poboljšana cirkulacija doprinosi regeneraciji celog lica, vrata i dekoltea.

Neophodno je istaći da veći problemi s masnim naslagama na licu nekada mogu da se reše samo nehirurškom metodom lipolize, ili čak hirurškom liposukcijom. U ovom slučaju, dobro je biti informisan i o još dve hirurške metode: uklanjanje podbratka, kao i uklanjanje bukalnog jastučeta.  

Miolift (elektrostimulacija)

Za dodatni efekat, radiotalasi mogu da se kombinuju s mioliftom, koji vraća tonus mišićima lica.

Mišići lica su aktivni samo tokom gestikulacije, govora, žvakanja – a upravo ta neaktivnost doprinosi dodatno opuštanju. Miolift je jedan od najboljih tretmana za mišiće lica. Zovemo ga i „teretana za lice“.

Smatra se superiornijom metodom jačanja mišića lica u odnosu na vežbe za lice, jer se ne pospešuje nastanak novih bora zbog intenzivnih promena izraza lica.

Miolift je bezbolan, neinvazivan tretman, tokom koga aparatom stimulišemo umornu i opuštenu kožu, ali i mišiće lica. Pored pozitivnih efekata na kvalitet kože, koja trenutno dobije novi sjaj – jedina je metoda koja mimičnim mišićima vraća izgubljeni tonus.

Miolift se izvodi samostalno ili se kombinuje sa drugim anti-aging tretmanima. Najbolji efekti miolifta postižu se kada se uradi serija od nekoliko tretmana, nakon čega se nastavlja s povremenim održavanjem rezultata (najčešće je održavanje 1 mesečno).