Mikronidling: dermapen i dermaroler

Sve što ste želeli da znate o površinskom i dubinskom mikronidlingu

Koža je najveći organ na telu, koji tokom godina gubi ono što je čini mladolikom: hijaluron i kolagen. Ipak, koža je upravo onaj organ koji može da bude oporavljen i podmlađen.

Kako je:
mezoterapija način da se uradi hranjenje kože duboko i iznutra
hemijski pilinzi način da se površina kože učini glatkom

– tako postoje i tehnike primenljive na različitim dubinama kože, a jedna od njih je mikronidling.

Dermapen i dermaroler su osnovne mikronidling metode – pa će obe biti detaljno predstavljene:

dermaroler tretman lica

Šta je DERMAPEN?

Dermapen je intenzivnija mikronidling metoda, koju od zavisnosti od dužine iglica, terapeut ili doktor medicine primenjuje da koriguje i izleči određena stanja kože.

Koliko dugačke iglice se primenjuju kod dermapena?

Tačkasto (punktiformno) oštećenje kože koje nastaje upotrebom mikronidling/dermapen tehnike razlikuje se u zavisnosti od dužine iglica:

  1. Dužina 0.25 mm – kratke iglice. Za kućnu upotrebu. Služe za površno i blago oštećenje epiderma. Zahvaljujući tome aplikacija seruma i ampula za kućnu negu lica postaje efikasnija. 
  2. Dužina 0.5 mm – iglice srednje dužine. Za profesionalne kozmetičke tretmane, prvenstveno u tretmanima mezoterapije bez igle. „Oštećenja“ epiderma su dovoljna da se napravi put za mezoterapijski koktel, koji može da dopre u dublje slojeve kože. Time se postiže maksimalna aplikacija preparata. Za završni deo tretmana upotrebljava se i aparat za „no needle“ mezoterapiju (radiofrekvenca ili ultrazvuk).
  3. Više od 0.5 mm – duže iglice. Upotreba ove dužine iglica spada u medicinske tretmane jer dolazi i do oštećenja dubljih slojeva kože. Ovo je pravi dubinski mikronidling.

Kako deluje dermapen tretman?

Iglice dermapena aparata prave mala, tačkasta ostečenja dubljih slojeva kože (derma). Time dovode do razvoja novih krvnih sudova i bolje prokrvljenosti kože. Stručno, ovaj proces se zove „neoangiogeneza“.

Takođe, dovode i do stimulacije „migracije fibroblasta“ – a taj medicinski izraz krije u sebi nešto jako poželjno: stvaranje planiranih, minijaturnih oštećenja kože, koja stimulišu proizvodnju kolagena. U praksi, ovo znači da ćemo smanjiti dubinu ožiljaka i bora, uticati na sužavanje pora i zatezanje kože (lifting efekat).

Možemo li kombinovati dermapen sa drugim tretmanima?

Upravo zbog toga što se radi na različitoj dubini kože, mikronidling je sjajan tretman samostalno – a još jače efekte ima kada se kombinuje sa mezoterapijom ili hemijskim pilinzima. Naravno, ne bilo kojim hemijskim pilinzima. Pravilno odabrana vrsta pilinga i stručno obavljen tretman vode ka savršenim rezultatima. Sa druge strane loša kombinacija može dovesti do trajnih posledica.

Koja stanja kože možemo popraviti dermapenom?

Samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama možemo da utičemo na ublažavanje ili eliminisanje brojnih neželjenih stanja kože. Od dehidrirane, opuštene i naborane kože, preko melazme, do ožiljaka od akni i proširenih pora. Čak je moguće tretirati stare ožiljke i strije. Zbog široke primenljivosti, izuzetno je važna stručna primena.

Koliko često se radi tretman?

Dužina iglica i eventualna kombinacija sa drugim tretmanima, kao i stanje kože koje se tretira – direktno utiču na učestalost izvođenja tretmana. U nekim situacijama je to svake nedelje, a nekad se prave pauze od dve do tri nedelje.

Da li tretman boli i koliko traje oporavak?

Primena lokalnog anestetika nam omogućava da neprijatnost, čak i kod primene najdužih iglica, bude svedena na minimum. Dužina oporavka zavisi od invazivnosti tretmana, odnosno varira od par sati do nekoliko dana – a ovo je svakako jedna od stvari o kojoj se detaljno razgovara pre tretmana.

Šta je DERMAROLER?

Spada u izuzetno popularne tretmane u celom svetu i pravo je rešenje ukoliko želite da efikasno, trajno i gotovo bezbolno, uklonite neestetske pojave poput ožiljaka, proširenih pora i tragova starenja na licu.

Kako funkcioniše dermaroler?

U pitanju je tretman kod koga se istoimenim sredstvom – dermarolerom – izazivaju mehanička mikro oštećenja kože. Time se stimuliše regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Istovremeno se formiraju pore koje omogućavaju prodor mezoterapeutskih preparata u odgovarajuće slojeve kože. Zato se dermaroler i mezoterapija često kombinuju u korektivnim i anti-aging paketima.

“Pixel peel” - sinergijsko dejstvo 2 tretmana

Višegodišnje iskustvo i praksa su pokazali da se izuzetni rezultati u tretiranju ožiljaka i podmlađivanju kože lica postižu kombinacijom dermarolera i hemijskih pilinga. Specijalni tretman “Pixel peel” je upravo kombinacija ova dva tretmana, čime se postiže sinergijski učinak i koža se efikasnije regeneriše.

Cene tretmana

Za sve informacije o ceni ili zakazivanje konsultacija pišite nam na mejl, Instagram, Facebook, WhatsApp, Viber ili nas nazovite putem telefona 062 757 805