kreme za lice mezoterapija

Kad kreme za lice ne deluju – vreme vam je za mezoterapiju!

Koliko puta ste dali novac za magičnu kremu koja će vam popraviti hidriranost lica za samo 10 dana korišćenja? A koliko puta ste preplatili „mazalicu“ samo zato što na njoj piše da sadrži sastojke za kojima znate da vaša koža vapi?

Na prvom mestu, među tim sastojcima su hijaluronkolagen, vitamini i antioksdansi. Ali, najvažnije pitanje na svetu koje će uštedeti vaše živce, vreme i novac je ovo:

  • da li navedene supstance stvarno dopiru do vaše kože? 

Odgovor je zapravo veoma jednostavan – možda malo. Ovo je kompleksna tema i trebalo bi da odgovorimo na 2 pitanja.

Prvo pitanje je koliko ima aktivne supstance u „mazalici“?

Kreme obično imaju manje hijaluronakolagena i antioksidanasa nego što ih ima u serumima ili maskama. Što su kreme jeftinije, aktivnih supstanci ima manje. 

Ovo znači da određenu negu i hidriranost, kao i zaštitu možete dobiti od kreme. Ili još bolje od kombinacije kreme i seruma. Ipak, nedovoljnu.

Ne zaboravite da tekuća nega nije jedina stvar oko koje treba da se brinete – već i prevencija. Ako je krema dnevna, jako vas zanima zaštitni faktor, koji je najvažnije obećanje iz kutijice za pomadu. Sve ostalo sem njega je diskutabilno.

Drugo pitanje je do koje dubine kože aktivna supstanca može da dopre?

Kolagen je legenda. Molekuli kolagena su previše veliki da bi prodrli u kožu. Ne dopiru čak i do onih najplićih, površinskih slojeva. Kolagena ima u pihtijama i supama od kostiju. On je protein. Sebi ćete više usluge učiniti da ga jedete, tj. da jedete dovoljno proteina, nego mazanjem na lice. 

S obzirom na nestabilnost i osetljivost vitamina poput C i vitamina B kompleksa. Njih je bolje da pojedete iz zdrave hrane. Izgrickajte E vitamin iz badema i semenki suncokreta. I od toga postoji velika korist 🙂 

hijaluronom je priča nešto drugačija. On dopire do nekog srednjeg nivoa kože. Da, dobro je imati serum s hijaluronom ili takvu kremu. Ipak, gledajte kvalitet – tj. količinu. Takođe, ne stavljajte hijaluron na potpuno suvu kožu. On sakuplja vodu pa je dobro da stavite serum na vlažnu kožu, sačekate da malo upije i odmah „zaštitite kožu od „isparavanja“ vode slojem kremice. 

Efekat hijalurona je kratkotajna optička varka. Lice izgleda „pufnastije“ ali naravno – nije nahranjeno iznutra. 

Koža je barijera od spoljašnjeg sveta, naš najveći organ koji naš štiti. Ona tu zaštitu ne obustavlja onda kada bismo mi da naručimo malo „propustljivosti“ za vitamine, hijaluron i kolagen. Srećni smo, ipak, što živimo u današnje vreme kada je ta barijera premostiva! 

Kako da se stvarno pobrinete za svoju gladnu i žednu kožu? 

Jedan i jedini način da se ove bitne supstance unesu pod kožu i stvarno joj daju pravi sjaj – jeste mezoterapija. Metoda kojom se iglama (ili bez njih) ubacuju kokteli u sve slojeve kože. Baš tamo gde ni jedan serum i ni jedna kremica na svetu ne mogu da dođu. 

Naravno, mezoterapija s iglom je efikasnija i dugotrajnija. Uz dobro odabranog lekara, preparat i način aplikacije – isporuka svih supstanci za kojima vaša koža čezne 100% je garantovana. 

Dr Anica Jevremović je internacionalni trener Skin Tech-a s više od nekoliko desetina održanih obuka. Preko 10 godina postiže reprezetnativne rezultate primenom mezoterapije, kojom tretira različite probleme lica: hiperpigmentaciju, ožiljke, podočnjake – kao i atrofičnu, opuštenu, dehidriranu ili izboranu kožu lica, vrata i dekoltea. Istom metodom tretira i probleme tela: opadanje kose i alopeciju, podmlađivanje šaka, uspešno se bori protiv strijacelulitamasnih naslaga

Kako je posebna pažnja poslednjih godina posvećena tretiranju kože oštećene sunčevim zracima i saniranju nastalih posledica (revitalizacija intercelularnog matriksa) – nezaobilazna je među tretmanima koje doktorka Jevremović radi.

Individualan pristup vašoj koži

Savremen pristup nezi podrazumeva individualno koncipiran tretman – gde se obraća pažnja na stepen hidriranosti kože kijenta, cirkulaciju, tonus, elasticnost, prisustvo bora, postojanje hiperpigmentacija ili podožnjaka. Dr Jevremović osmišljava odgovarajući tretman na osnovu svih navedenih faktora.

Osnovna ideja mezoterapije je mala količina dobro odabranog preparata na pravom mestu. Kombinuju se različite tehnike unošenja preparata – a preparati se pripremaju prema individualnim potrebama klijenta. Osnova preparata je neumrežena hijaluronska kiselina (u filerima je umrežena, pa treba znati razliku) – kao i antioksidansi, peptidi, vitamini, aminokiseline, koenzimi… Zbog svega ovoga, rezultati su dugotrajni i deluju potpuno prirodno. 

I na kraju, ostaje pitanje s početka priče: da li kupovati kreme i koliko ih plaćati?

Da, rekli smo da vam je zaštita od sunca neophodna i ona se nalazi u kremi. Potražite takve zaštitne kreme, a pošto je sunce danas nemilosrdno – neka one imaju i faktor 50+.

A negu kože i probleme s njom rešavajte na pravi način – onaj koji ne troši vaše vreme i novac uzalud. Uz mezoterapiju obećano dobijate u punoj meri, tačno na željeno mesto, u preciznoj količini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top