najlepsi poklon za zenu

Najlepši poklon za ženu jesu pažnja, ljubav i poštovanje

Ženama i o ženama se pevaju najlepše pesme, zbog njih se vode ratovi, one su večna inspiracija umetnicima. Žene su se pre 111 godina izborile za ženska prava – ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost sa muškarcima. Od tada se 8. mart proslavlja kao Međunarodni dan žena.

Ako gledamo kolika i kakva je uloga žene u društvu, ironično je da je Njoj posvećen samo jedan dan. No, na 8. mart možemo gledati prvenstveno kao na podsetnik.

  • „Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovoga svijeta.“ rekao je Andrić.

Podsetnik da je žena ta koja donosi novi život na svet, da je ona čuvar doma, kapetan broda zvani „Porodica“, da je emotivni stub, bezrezervna podrška, snaga porodice i najlepši cvet u toj bašti koju svakodnevno obogaćuje ljubavlju, brigom i pažnjom. Žena je ona koja ima vremena za sve. Sve hoće i sve može. Nije joj ništa teško.

  • „Znam da imam telo slabe i nemoćne žene, ali imam srce i stomak kralja, i kralja Engleske takođe.“ reči su Elizabete I.

Žena u sebi ima liderski duh bez obzira koliko i kakvo je kraljevstvo koje predvodi. Samim tim što je svaka žena kraljica, ona zaslužuje da se tako prema njoj ophode.

Takođe, 8.mart treba da podseti sve ostale, ali i ženu samu, da je Ona indvidua sa svojim potrebama i željama, da zaslužuje pažnju, podršku, vreme posvećeno sebi, mir, sigurnost i mnogo ljubavi.

  • „Najhrabriji čin je i dalje misliti na sebe. Naglas.“ kaže Coco Chanel.
coco chanel

Briga o sebi je nešto na šta žene često zaborave. Žena može da bude srećna samo ako brine, ali ne samo o drugima, već i o svom psiho-fizičkom stanju. Sloboda da se ispolje sopstvene želje, potrebe i očekivanja, jeste nešto na šta žene ne treba da zaborave.

Žene treba da poslušaju Mary Wollstonecraft kada kaže:

  • „Ne postoji pogrešno vreme za početak. Početak može biti sad, ovog časa. Danas.“

Upravo 8. mart može da označi početak kada će drugi, ali i žene same, odvojiti vreme za sebe, posvetiti se sebi i počastiti se lepim poklonom. Cveće, knjiga, ulaznice za pozorište ili bioskop i parfem mogu da budu dobar izbor kao poklon za 8. mart. Ali samo ako idu u paketu uz ljubav i poštovanje koje žena zaslužuje svakoga dana.

Uz to, žena ma koliko godinama imala, treba da bude negovana za šta ćemo se mi rado pobrinuti. Pregršt obaveza koje žena ima su ponekad prepreka u postizanju optimalnog izgleda koji možemo da imamo u svakom dobu života. Žena ima pravo na predah od obaveza, vreme za opuštenje i ulepšavanje – a mi smo tu da ponudimo tretmane koji će usrećiti vašu kožu i vas
Neka Vam je svaki dan srećan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top