nekako s proleca 1

Nekako s proleća…

Sa prvim toplim danima posle duge zime, osim što mnogi od nas odjednom primećuju jastučiće na bokovima, negativne promene se primećuju i na koži lica. Grublji površni sloj kože i vidljive sitne bore koji su posledica isušivanja kože. Ovo isušivanje nastalo je uticajem kombinacije suvog i toplog vazduha u zatvorenim prostorijama i hladnoće čine da naše lice izgleda umorno i manje privlačno.

Kako odabrati pravilnu negu kože lica u ovom trenutku?

Kao prvo, najbitnije je ukloniti povšni sloj epiderma čime koža momentalno postaje glatka i mekana na dodir. Pored čiśćenja ultrazvučnom špatulom kojom se dodatno mogu očistiti i pore, ovaj efekat je moguće postići nekim blagim hemijskim pilinzima. Kod hemijskih pilinga posebno treba biti obazriv jer se samo određene vrste hemijskih pilinga mogu primeniti po sunčanom vremenu.
Nakon toga, kožu je potrebno hidrirati i nahraniti.
Nije slučajno da se najnoviji svetski trendovi u ovoj oblasti pre svega baziraju na tretmanima koji stimulišu regeneraciju, hidrataciju i oksigenaciju, te se ovim treba i sada voditi.
Za pristalice potpuno prirodnih tretmana u ovom trenutku pravi izbor je PRP tretman. Plazma obogaćena trombocitima, za još intezivniji efekat sa dodatkom hijaluronske kiseline, vrlo brzo će osvežiti kožu i vratiti joj jedrinu.

Tretman dubinska hidratacija

Da li optimalnom hidratacijom kože možemo popraviti i njen tonus?

Optimalna hidratacija omogućava daleko bolju funkciju svih ćelija, pa i fibroblasta čija je uloga sinteza kolagena i elastina. Za još intenzivniji efekat zatezanja idealno je primeniti derma pen ili derma roler(popularno nazvanih kolagen indukciona terapija). Na ovaj način se u koži prave mikro oštećenja koja stimulišu regeneraciju, pa tako pore postaju uže, ožiljci i bore plići, a koža vidljivo zategnutija. Uz to, neposredno posle ovog tretmana se na kožu mogu naneti određene supstance koje će još dodatno podstaći ove procese (mezoterapijski kokteli).

Dermarolder tretman iskustva

Ono sto nikako ne bismo smeli zaboraviti ni sada, a ni kao deo redovne nege lica, je masaža lica. Najstariji tretman za negu lepote i danas ima svoje veoma značajno mesto u ovoj oblasti. Redovno praktikovanje masaže. Bilo samostalno ili, još bolje u sklopu različitih bioloških tretmana lica, poboljšava cirkulaciju, a samim tim i oksigenaciju tkiva i jača tonus mišića. Ako je kombinujemo sa tretmanom kiseonikom, njihov sinergistički efekat je izvanredan, a koža lica idealno pripremljena za sunčane i tople dane.

Prirodni piling za lice

Bez obzira na koji način prolećnog osveženja kože se odlučili, šta je ono što nikako ne smemo zaboraviti kada je reč o svakodnevnoj nezi?

Uživanje u sunčevim zracima i lepom vremenu je potpuno tek kada smo zaštićeni. Najbolja anti aging krema je krema sa zaštitnim faktorom. Na vreme mislite na vreme.

Prirodni piling za lice

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top