opadanje kose ili ne mozemo svi biti kao samson 1

Opadanje kose ili “ne možemo svi da budemo kao Samson”

Da li vam je poznata ova situacija: češljate se i na četki primećujete veliku količinu kose…. provlačite prste kroz kosu i u ruci vam ostaje klupko vaše kose. Strah je prvo što vas obuzme.

Ali, nemojte da vas hvata panika. Kosa opada svakodnevno i to između 50 do 100 dlaka na dan i to je normalno. Životni vek kose prolazi svoje uobičajene faze i otpala kosa biće zamenjena novom.
Ukoliko su količine otpale kose sve veće, a nova ne raste, to je znak za uzbunu. Ipak, znajte da je gubitak kose problem većine ljudi, čak kod 70 posto muškaraca i kod 30 posto žena.

Najpre treba utvrditi razlog opadanja kose. A njih ima mnogo:  stres, anemija, bolesti štitaste žlezde, trudnoća, hormonski status, menopauza, infekcije, previše vitamina A, premalo vitamina B, premalo proteina, hipotireoza, autoimune bolesti, hemoterapija, iznenadan gubitak težine, sindrom policističnih jajnika, razni lekovi, preterivanje s kozmetičkim preparatima, često farbanje i feniranje, steroidi, starenje….da vam se zavrti u glavi od svega ovoga.

Ali, ako ste se prepoznali u nekom od nabrojanih razloga krećite u akciju!

ZA ZDRAVU I LEPU KOSU IZUZETNO JE VAŽNA ISHRANA I HRANLJIVI SASTOJCI KOJE PRITOM UZIMATE. NAROČITO SU VAŽNE OMEGA-3 MASNE KISELINE, VITAMINI B6, B12, FOLNA KISELINA, CINK…

Mezoterapija kose

Nemoguće je oćelaviti za jedan dan – za to treba nekoliko meseci ili nekoliko godina. Isto tako je potrebno duže vremena da kosa počne ponovo da raste. Za lečenje alopecije potrebno je vreme i strpljenje.

Ćelavost je, tvrde mnogi, dokaz muževnosti. AIi, mnogo je muškaraca koji strahuju od pogleda u ogledalo i spoznaje da je bujna kosa iz srednjoškolskih dana, koju su ponosno vezivali u rep, brijali na ‘nulu’ ili je jednostavno, puštali da vodi svoju politiku, davno nestala. Baš takvi sa uzdahom čitaju kako svetske zvezde taj problem rešavaju.
Pojedini prirodni preparati, u paketu sa pravom metodom mogu veoma uticati na rast nove i zadržavanje stare kose na vašem temenu.

Opadanje kose tretman

Najprirodnija i veoma uspešna metoda za tretman alopecije je PRP metoda. Ona  predstavlja način tretiranja problematičnog temena baziran se na upotrebi vlastite krvne plazme obogaćene trombocitima čime se postiže stimulacija folikula dlake. Postupak u proseku traje oko 40 minuta i treba ga ponoviti tri do četiri puta u razmacima od nekoliko nedelja. Prvi rezultati vidljivi su vec posle nekoliko nedelja.

Takođe, u tretmanu alopecije se može veoma uspešno primeniti i mezoterapija. Korišćenjem specifičnih birevitalizujućih mezoterapijskih koktela u kombinaciji sa dermapenom, dermarolerom ili aplikacijom koktela mikro iglicima  i ovom metodom se mogu postići zavidni rezultati. Koža glave se revitalizuje, folikuli dlake postaju aktivniji, vlasi  kose postaju jače i sjajnije.


Naravno, obe metode se mogu primenjivati i preventivno kako bi kosa ostala bujna, sjajna i zdrava.
I još jedna važna sitnica!
Ne zaboravite na uticaj sunčevih zraka…
Osim što mogu oštetiti i isušiti kosu i promeniti joj boju, sunčevi zraci mogu napraviti i ozbiljne opekotine kože poglavine.

Uživanja u sunčevim zracima se nikako ne treba odreći, ali stalno treba misliti i o zaštiti – šešir, marama, preparati sa UV zastitom…izbor je na Vama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top