podmladite kozu hijaluronom 1

Podmladite kožu HIJALURONOM

Želite li da umanjite znakove starenja, podmladite kožu lica i vrata i ponovo joj osigurate mladalački sjaj, „izbrišete“ bore ili samo povećate volumen usana? Tretman hijaluronskom kiselinom pravo je rešenje i idealna antiage procedura koja će koži vratiti hidriranost i svežinu! Zahvaljujući tome, koža koja se tretira na ovaj način – sporije stari!

Prirodnim procesom starenja, koža lica i vrata se postepeno opušta i smanjuje joj se elastičnost usled dugoročnog gubitka kolagena i resorpcije hijaluronske kiseline koja je njen sastavni deo. Srećom, ovaj proces moguće je na vreme zaustaviti ubrizgavanjem male količine ove kiseline.

Šta je hijaluronska kiselina?

Iako je možda prva pomisao „kiselina=opasnost za kožu“, nemate razloga za brigu. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i čini je čvrstom, hidriranom i elastičnom (budući da za sebe vezuje veliku količinu vode, čak 500 molekula!). Kako starimo, smanjuje se, dakle, i sposobnost vezivanja vode, pa to vremenom rezultira stvaranjem sitnih bora, a koža lica vremenom gubi na volumenu i svežini. Najčešći uzroci smanjenja količine hijalurona u koži, osim prirodnog starenja, jesu stres, štetni efekti izlaganja suncu, pušenje i slobodni radikali. Kako bi koži vratili mladolikost, a ujedno podstakli stvaranje novog kolagena, mnogi se odlučuju za tretman hijaluronom, koji važi za jednu od najpopularnijih antiage procedura jer na potpuno prirodan i siguran način vraća mladalačku svežinu usnama, licu i vratu.

Starosna granica ne postoji

Pitanje koje se odmah nameće je – kada je pravo vreme za prvi tretman hijaluronom? Idealno je početi kada se na licu, vratu ili u uglovima očiju pojave prve bore, bez obzira na starosnu dob, jer se one lakše tretiraju dok su u početnoj fazi. Pritom, na ovaj način sprečava se njihovo dalje napredovanje, odnosno produbljivanje.

Vrste tretmana hijaluronskom kiselinom

Mezoterapija hijaluronom predstavlja tretman ubrizgavanja hijaluronske kiseline pomoću sitnih iglica – mikroinjekcija, zahvaljujući kojima se molekuli hijalurona vezuju za molekule vode i na taj način pružaju svežinu i vraćaju koži prirodnu elastičnost.

Hijaluronska kiselina se bezbolno aplikuje plitko ispod površine kože – mezoterapijom ili mezoterapijom bez igle, koja je potom odmah vidljivo regenerisana i podmlađena. Nakon ovog tretmana možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Ipak, efekat ove procedure traje samo nekoliko meseci, te se ona mora često ponavljati.

Hijaluronski fileri u svom sastavu sadrže hijaluronsku kiselinu. Pa na potpuno prirodan način popunjavaju linije i duboke bore na licu, pružaju lifting jagodica i obraza, čela, koriguju izgled usana ili „brišu“ tamne podočnjake. Pomoću specijalne igle, gel se aplikuje dublje ispod površine kože, a kako bi tretman bio potpuno bezbolan. Neposredno pre ubrizgavanja nanosi se anestetik krem.

Procedura traje oko 30 minuta, a nakon primene hijaluronskih filera možete se odmah vratiti svojim aktivnostima. Moguća je pojava kratkotrajnog crvenila i otoka. Budući da se hijalurosnka kiselina prirodno nalazi u našem telu, alergijske reakcije su veoma retke.

Fileri ne ugrožavaju prirodnu mimiku, kao ni celokupan izgled lica. Kombinuju se sa laserskim tretmanima, mezoterapijommezonitima ili PRP-om, vrlo efikasno.

U zavisnosti od područja koje se tretira rezultati mogu trajati od devet meseci do dve godine. Ali se savetuje dopuna jednom godišnje kako bi se što duže zadržao mladalački izgled. Rezultat je hidrirana koža i podmlađen izgled lica, bore nestaju potpuno prirodno, a ukoliko se tretiraju usne, volumen je uspešno povećan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top