zasto celulit cesce kod zena 1

Zašto se celulit češće javlja kod žena?

Šta je zapravo celulit i koji su uzroci njegovog nastanka? Na kojim sve delovima tela može da se pojavi? 

Celulit nastaje usled poremećaja mikrocirkulacije kože i potkožnog tkiva, a sastoji se od masnoće, vode i toksina nastalih razmenom materija u organizmu. Nalazi se neposredno ispod kože u vezivnom tkivu koje vremenom slabi što dovodi do pojave golim okom vidljivih neravnina na koži. Ove naslage vremenom vrše pritisak na okolno zdravo tkivo, otežavajući normalnu i redovnu razmenu materija. Celulitom su najčešće napadnuta bedra, butine i sedalni deo. Učestao je i na kolenima, listovima, gležnjevima, stomaku, donjem delu leđa, vratu i rukama.

Neretko se spominje da su žene značajno podložnije pojavi celulita od muškaraca – zbog čega je tako? Osim toga, poznato je da prekomerna težina gotovo izvesno vodi nastanku celulita, ali zbog čega se javlja i kod mršavih žena?

Bitna karakteristika celulita jeste da se češće javlja kod žena, nego kod muškaraca. Razlog tome treba potražiti u građi potkožnog masnog tkiva i hormonskom statusu. Naš organizam je napravljen da skladišti masti, a žene imaju više masnih naslaga – pogotovo u predelu kukova i butina, dok je njihovo vezivno tkivo slabije nego kod muškaraca.

Često se ovaj problem dovodi u vezu s gojaznošću, ali celulit ne dolazi iskuljučivo uz višak kilograma, već se pojavljuje i kod veoma vitkih osoba. Prekomerna težina usled nagomilavanja viška masnih naslaga utiče na sve veće opterećenje vezivnog tkiva i povećanu kompresiju krvnih sudova – a to dodatno utiče i na uočljivost, i na povećanu produkciju celulita.

Na žalost, kako se radi o problemu sa mnogobrojnim uzročnicima, celulit je pristun i kod žena koje su mršave, vežbaju i generalno žive zdravo. Njihova prednost je u tome što su neželjene neravnine male, lokalizovane i lakše se eliminišu.

Popularno danas

Botoks i hijaluronski fileri – nisu kraj sveta

Sve što ste želeli da znate o dubinskom mikronidlingu – na jednom mestu

Novi HArmonyCa filer i sve o njemu

Saveti za negu lica i tela tokom i nakon trudnoće

Botoks i hijaluronski fileri – nisu kraj sveta

Sve što ste želeli da znate o dubinskom mikronidlingu – na jednom mestu

Na koje načine se leči celulit i koliko je vremena potrebno da se smanji njegova vidljivost na koži? Da li postoje neki prirodni sastojci koji su dobri saveznici u borbi protiv celulita i koje možemo da primenjujemo, recimo, za masažu kože kod kuće?

Postoje različiti stepeni izraženosti celulita, koji zavise od dužine perioda u kome je problem bio prisutan i eventualno zapostavljen. Svakako da postoje izuzetno efikasni tretmani, poput „shock wave“ tretmana, tretmana ultrazvukom ili radiotalasima Ovi tretmani mogu se raditi samostalno ili u kombinaciji s tretmanima za izbacivanje viška tečnosti (limfnim drenažama), mezoteralijom tela, mehanoterapijom i slično. 

Ipak, vreme potrebno za uklanjanje celulita zavisiće od redovnosti tretmana, korenitih promena životnog stila i navika – kao i od faktora na koje sami ne možemo da utičemo. Ovde prvenstveno mislim na hormonske disbalanse, ali i genetiku koju ne možemo da menjamo. 

Takođe, moram da napomenem da je poboljšanje funkcije tkiva jedini način da se rešite celulita. Funkcionalni krvni i limfni sistem predstavljaju temelj ovog procesa. Individualni pristup i kombinacija stimulativnih a ne agresivnih i destruktivnih procedura čine ključ za rešavanje problema celulita.

I kod kuće možemo započeti proces obračuna s celulitom, prvenstveno posebnim ručnim samomasažama i preparatima koja podstiču cirkulaciju. Bitno je da naučimo kako pravilno da se masiramo da problem ne bi postao izraženiji. Postoje i mnoga sredstva koja reklamiraju kao efikasna protiv celulita, mada je njihova efikasnost uspešna od slučaja do slučaja. Često se radi o preparatima koji intenzivno hidriraju kožu, pa ona izgleda svežije i zategnutije – ali celulit ipak ostaje prisutan.

Celuzit Express

Celulit više nije medicinski fenomen već potpuno proučena strukturna promena u potkožnom sloju koja dovodi do poremećaja mikrocirkulacije i limfne drenaže. Mi smo spojili savremena naučna saznanja iz ove oblasti sa proverenim metodama i razvili optimalan anticelulit program, Celuzit Express. Ovaj program je naš „čarobni štapić“.

Program je rezultat iskustava vodećih svetskih stručnjaka za estetsku medicinu i anti-ejdžing. Kada svoj profesionalni rad usmerite na borbu protiv celulita vremenom pouzdano utvrdite šta je u toj borbi efikasno oružje a šta gubljenje vremena. Tako je Celuzit Express i nastao, kao skup najboljih praksi kod uklanjanja celulita čija je efikasnost potvrđena u vodećim svetskim kućama za estetsku medicinu.

Kada je potrebno da brzo i efikasno postignete dobre rezultate, što je uvek cilj, onda nemate mnogo izbora. Navešću jedan, tipičan primer skorašnje klijentkinje. U pitanju je poslovna žena iz Beograda, u ranim četrdesetim godinama, koja je došla po preporuci prijateljice. Godine sedenja su ostavile trag na njenoj figuri u vidu poodmaklog stadijuma celulita na zadnjici i bokovima, sve češćeg oticanja nogu i opuštene kože.

Primenom Celuzit Expres programa prvo je rešen problem oticanja nogu. Nakon nekoliko nedelja postignuto je i željeno smanjenje obima tretiranih regija, a tonus kože je vidno poboljšan. Neželjeni prateći efekat – konfekcijski broj manje i kupovina nove garderobe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top